Impreza bez przekąsek to nie impreza! Nieważne, czy organizujesz dużą domówkę, czy kameralne spotkanie z przyjaciółmi – przekąski są niezbędne. Jeśli nie przepadasz za spędzaniem wielu godzin w kuchni, wybierz proste, a zarazem sprawdzone propozycje. Słone paluszki to klasyka, która sprawdzi się zawsze. Jeśli do tej pory słone paluszki gościły w Twoim domu wyłącznie ustawione w wysokiej szklance – pora na zmiany!

Paluszki żerańskie doskonale sprawdzą się jako baza do różnych kulinarnych eksperymentów; tak naprawdę ogranicza Cię tylko wyobraźnia.

Paluszki żerańskie – nie tylko słone

Choć słone paluszki to absolutna podstawa, to jednak wcale nie musisz ograniczać się do jednego smaku. Paluszki Fanex dostępne są w różnych wariantach: możesz wybrać paluszki z sezamem lub paluszki z makiem. Cienkie paluszki mogą być uzupełnieniem kreatywnych przekąsek; grubsze paluszki żerańskie to z kolei doskonały dodatek do różnych potraw. Zadbaj o to, by Twoi goście mieli co chrupać przez cały wieczór i ustaw naczynia z paluszkami w kilku miejscach. Zamiast prostych szklanek wybierz kolorowe pojemniki lub wysokie kieliszki. A może posiadasz stylizowane słoiki w kształcie żarówek? Paluszki z sezamem lub solą podane w oryginalny sposób będą stanowiły połączenie przekąski i wystroju.

Słone paluszki w sałatce? Dlaczego nie!

Zwykła sałatka nabierze ciekawego charakteru, jeśli dodasz do niej słone paluszki. Pokruszone zastąpią grzanki, zaś ułożone obok sałatki greckiej czy caprese będą chrupiącym akcentem, który z pewnością przypadnie go gustu gościom. W tej roli świetnie sprawdzają się grube paluszki żerańskie. Jeśli solony posmak będzie zbyt wyrazisty, możesz zastąpić je paluszkami z makiem lub sezamem. Możesz także przygotować kostki miękkiego sera i nabić je na końce paluszków. To łatwy sposób na sporządzenie oryginalnego dodatku do sałatki greckiej. Paluszki możesz wykorzystać również jako przekąskę podawaną wraz z zupą – kremem. Krem z pomidorów, brokułów czy dyni w połączeniu z chrupiącymi paluszkami to doskonałe danie na imprezę: proste do przygotowania i jednocześnie wyjątkowo smaczne.

Paluszki żerańskie – doskonałe do maczania

W czym możesz maczać słone paluszki? Praktycznie we wszystkim: tylko od Ciebie zależy, jakie przekąski przygotujesz. Przede wszystkim idealnie sprawdzą się dipy – pyszne i proste w przyrządzaniu. Sos jogurtowy, koperkowy, miodowo – musztardowy, pomidorowy... Lista jest naprawdę długa. Poza sosami świetnym rozwiązaniem są paluszki żerańskie z hummusem i innymi pastami; dorzuć do nich garść oliwek, pomidorków koktajlowych czy kilka krakersów – i przekąska gotowa. A może wolisz coś na słodko? Słone paluszki świetnie komponują się z czekoladą: możesz zaproponować gościom samodzielne maczanie paluszków w roztopionej czekoladzie lub karmelu bądź przygotować przekąski wcześniej. Zanurz paluszki z makiem w czekoladzie lub lukrze i dodaj kolorową posypkę, by stworzyć ciekawe i zabawne propozycje dla dzieci.

Jakie słone paluszki wybrać?

Niezależnie od tego, czy na imprezie planujesz podać paluszki solo, czy też chcesz przygotować kreatywne przekąski dla najmłodszych – wielkie znaczenie ma przede wszystkim jakość. Przekłada się ona na smak, dlatego jeśli chcesz podać swoim gościom pyszne przekąski, stawiaj na najwyższą jakość. Paluszki Fanex to propozycja, która zadowoli  nawet najbardziej wymagających. Tworzone z wysokiej jakości składników, doskonale sprawdzają się jako przekąska na imprezę lub dodatek do dań. Tanie paluszki z nieciekawym składem poznasz od razu – są chrupiące, ale bez smaku. Paluszki Fanex – z makiem lub sezamem – to propozycja, po którą sięgają szefowie kuchni oraz profesjonalni kucharze. Znajdziesz je zarówno na eleganckich przyjęciach, jak i szalonych imprezach. Jeśli cenisz sobie wyrazisty smak oraz dobre składniki, możesz zdecydować się na zakupy w sklepie internetowym – oferta umożliwia dokonanie zakupu również klientom indywidualnym.

Artykuł sponsora/partnera - zawiera lokowanie produktu/marki