Seans filmowy w domu to świetny sposób na spędzenie wolnego czasu. Warto jednak w jego trakcie coś przekąsić. Wiele osób w takiej sytuacji decyduje się na najprostsze rozwiązania takie, jak chipsy, popcorn czy słodkie przekąski. Jednak nie są to wszystkie opcje, z jakich można skorzystać. Bardzo wiele osób uwielbia nachos - ponieważ pasuje do nich i sos pomidorowy i ulubione przyprawy.

Nachos to doskonała przekąska, którą można jeść z ulubionym sosem. Wbrew pozorom wcale nie trzeba jeść kupnych nachosów, ponieważ jest to przekąska, którą w łatwy sposób można wykonać samemu w domu? Jednak czy domowe ciasto na nachos będzie tak samo pyszne? 

1. Domowe nachosy - czy są lepsze od tych dostępnych w sklepach?

2. Jak zrobić domowe nachos na seans filmowy?

3. Lepiej zrobić nachosy czy kupić takie, jakie sprzedawane są w kinie?

Domowe nachosy - czy są lepsze od tych dostępnych w sklepach?

Wiele osób zastanawia się czy domowe nachosy są lepsze od tych dostępnych w sklepach czy kinach? Obie opcje zdecydowanie mają swoje zalety i wady. Zaletą samodzielnego robienia nachosów (a także innych wypieków) jest to, że dobrze wiesz z czego zrobiłeś ciasto, wiesz jakich dokładnie składników użyłeś i w jakich proporcjach. Taka wiedza przyda się szczególnie osobom, które przywiązują wagę do składników odżywczych. Z kolei sklepowe nachosy są łatwiej dostępne i występują w wielu, ciekawych smakach. 

Jak zrobić domowe nachos na seans filmowy?

Chcąc zrobić domowe nachosy przepisy będą ci potrzebne. Najczęściej wykonywane są z mąki kukurydzianej, która nadaje gotowym nachosom chrupkość. Niemniej jednak mąka pszenna także może się przydać - w proporcjach jeden do jednego. Do naczynia wsyp obie mąki - po szklance z każdego rodzaju. Dodaj szklankę gorącej wody oraz pięć łyżek oleju. Zagnieć wszystko tak, aby powstało ciasto i odczekaj pół godziny aż odpocznie. Po tym czasie rozwałkuj je na cienki placek i pokrój go na trójkąty. Następnie wstaw je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 10 minut. 

Lepiej zrobić nachosy czy kupić takie, jakie sprzedawane są w kinie?

Jeżeli jesteś częstym bywalcem kina, to z pewnością jesteś przyzwyczajony do smaku nachosów, które są sprzedawane przed seansem. Te nachosy mają naprawdę głęboki smak i sprzedawane są na poręcznych tackach, dzięki czemu każdy kawałek jest polany pysznym sosem do wyboru - pomidorowym, śmietanowym czy też serowym. Ogromną zaletą jest to, że można takie nachosy kupić i zjeść w domu, oglądając film czy to na komputerze czy na telewizorze. 

Artykuł sponsora/partnera - zawiera lokowanie produktu/marki